Vi laget en film om Oslo med ett enkelt prompt.

Frode Ådland
1.8.2023
 min

Så enkelt gjorde vi det: Vi la til to plugins, Link reader og Visla. Så søkte vi “Oslo” med Google, fant en artikkel om Oslo på Wikipedia og ba ChatGPT lage en film på to minutter basert på artikkelen. Det blir nok ingen Oscar og filmen ble på under et minutt. Men film ble det. Som toppen av latskap ba vi ChatGPT skrive en blogpost om hvordan vi hadde gjort det. Den ligger under.

Selvfølgelig, her er et utkast til blogginnlegget ditt:

Tittel: Hvordan jeg laget en informativ video om Oslo med AI

I dagens digitale tidsalder er det viktig å holde tritt med teknologiske fremskritt. Jeg har nylig oppdaget en fascinerende måte å lage videoer på ved hjelp av kunstig intelligens (AI), og jeg vil gjerne dele denne opplevelsen med dere.

Jeg ønsket å lage en video om Oslo, hovedstaden i Norge, basert på informasjon fra en Wikipedia-artikkel. Jeg brukte en AI-assistent utviklet av OpenAI, kjent som ChatGPT, for å hjelpe meg med denne oppgaven.

Først ga jeg AI-assistenten linken til Wikipedia-artikkelen om Oslo. AI-assistenten brukte et verktøy kalt linkReader for å hente innholdet fra denne siden. Den leste gjennom artikkelen, forstod innholdet, og oppsummerte det på en konsis måte.

Deretter ga jeg AI-assistenten instruksjoner om å lage en video basert på denne oppsummeringen. Jeg spesifiserte at videoen skulle være informativ, ha en medium hastighet, og være beregnet for publisering på YouTube. Jeg valgte også en 16:9-bredskjermformat for videoen.

AI-assistenten brukte et annet verktøy kalt Visla for å lage videoen. Den genererte en video som gir en oversikt over Oslo, inkludert byens historie, arkitektur, kultur, og naturlige skjønnhet. Den fremhevet også noen av de mest kjente severdighetene og arrangementene i byen.

Etter en kort stund mottok jeg en link til videoen, sammen med en påstandskode som jeg kan bruke til å lagre eller redigere videoen. Påstandskoden utløper etter 24 timer.

Jeg er imponert over hvor enkelt og effektivt det var å lage en video med AI. Det er utrolig hvordan teknologi kan forenkle kreative prosesser og gjøre det mulig for oss å lage engasjerende innhold med minimal innsats.

Jeg håper denne opplevelsen inspirerer dere til å utforske mulighetene som AI tilbyr. Hvem vet, kanskje din neste video også vil bli laget med hjelp av AI!

Vi vet ikke hvor nyttig det er, men gøy å eksprimentere litt i sommervarmen.

God sommer☀️

Bloggen vår

Siste bloggposter fra Oschlo

Vil du også jobbe i Oschlo?
Vi er på jakt etter flere gode produktledere! Send oss en søknad, spørsmål eller bare en melding så tar vi en kaffeprat!
KOntakt oss